Äpple, valnöt och kanellimpa

Hej på er!
Ledsen för en veckas paus, men nu är vi tillbaka.

I helgen bakade vi en helt otroligt god limpa med valnötter, äpplen och kanel. Vi hade lite äpplen hemma som behövdes användas. Resultatet blev verkligen bra :).



Det du behöver
3 dl havregryn
3 dl rågsikt
ca 3-4 dl laktosfri filmjölk
2 msk vetegroddar
1-2 tsk bikarbonat
1 dl valnötter
2 tsk kanel

Blanda ihop alla ingrtedienser till en kletig smet och lägg i en mjölad avlång brödform. Sätt ugnen på 175 grader och grädda sedan i 45 minuter.

Ät den färsk, då är den så himla god, men det här är även en av få limpor som håller sig saftig i flera dagar. Perfekt som frukost bröd. Du kan även skiva limpan, frysa och sedan ta fram och rosta precis som vanligt formbröd.


Hoppas ni får en fin dag!



Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Låter jättegott. Jag har bara haft kanel i julbröd, men eftersom jag är storkonsument av kanel till allt annat så är det konstigt att jag inte testat att baka mer med det.

2010-09-16 @ 16:05:59
URL: http://bakgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0