Spenatrulle med fetaost topping

I går så gjorde vi en  jättegod spenatrulle med fetaost topping.
Fyllningen består av tomat och cheddarost och sedan toppingen av fetaost röra med en paprika och citron touch.
En riktigt bra kombination!




Påskcheesecake

Nu är det snart Påsk och då passar det bra med en liten påskcheesecake :)
Den är gjord på en digestivebotten med philadelfiaost fyllning och toppad med florsocker.



Så söt med de klassiska Anthon Berg mandeläggen på...mums!

Söndags Lunch

Hej,
När vi lagar mat använder vi mycket från det vegetariska köket. Det ger en härligt variation i maträtterna samtidigt som vi får i oss massa nyttigt från växtriket. Det gillar vi starkt.
Vi använder mycket baljväxter eftersom det är proteinrikt. Linssoppan är ett exempel på en rätt som kan bidra med dagsproteinet och även andra näringsämnen.

Här kommer lite smått och gott om linser :)
De röda linserna behöver man inte blötlägga och koktiden är ganska kort. En soppa behöver ca 25 min för att tillagas.
Vi använder linser i soppa, i sallad och i gryträtter.

Idag är det ju söndag och vädret ute är molnigt och trist. Det betyder att vi myser inomhus istället :)
Till lunch gör vi därför något riktigt gott och nyttigt, Röd Linssoppa.
Det är definitivt en frestande favorit i vår familj :).
För att vi ska mysa till det lite extra bakar vi Foccacia bröd inspirerat från Tasteline.

Linssoppa 4 portioner
1 lit vatten
0,5 dl rundris
1 tsk havssalt
1 stor finhackad lök
1 msk olivolja
2 dl röda linser
2 tsk paprikapulver
cayennepeppar

Så här gör man :)
Gå igenom linserna så att det inte finns något grus med och skölj sedan väl. Gör samma sak med rundriset.
Fräs löken i olivolja. Tillsätt sedan riset, linserna och vatten och låt koka upp. Krydda med salt och paprikapulver.
Låt det koka på mellanvärme med locket på i ca 25 minuter.

Inte så krångligt att tillaga men resultatet blir verkligen toppen :). Vi använder rundris för att det binder sig med linserna och tillsammans blir det väldigt krämigt. Grötris fungerar också.


Foccacia
4 bröd

50 g färsk jäst
6 dl ljummet vatten
1 dl god olivolja
4 msk råsocker
1 msk flingsalt
15 dl vetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och till utbakning

Här är våran mys lunch som innehåller massa nyttigheter med även massa gott...en perfekt kombination alltså :).




Idag kryddade vi Foccacian med olivolja och havssalt

De gyllene skorporna :)



Mmm..hur goda som helst!

Vaniljskorpan

Hej,
Tänkte berätta om varför jag valde namnet vaniljskorpan. Det är nämligen så att jag älskar skorpor och hittade för några år sedan ett recept på mandelskorpor. Efter att ha provat det här receptet ville jag ju självklart ändra lite. Därför utvecklades det till vaniljskorpor som, om jag får säga det själv, smälter i munnen :).
De blev en riktig hit och sedan dess har jag bakat dessa små godingar till alla möjliga tillfällen. Allt från kalas till en vanlig fika mitt på dagen. Vem säger att en liten vaniljskorpa inte kan förgylla vardagen ;).


Frukostbröd :)



Här kommer en bild på frukostbröden och de blev hur goda som helst :)
Yummy!


Vi börjar dagen med nybakat bröd :)

Hej på er :)
Idag startar dagen med nybakat bröd. Rörde ihop en liten variant av scones, men de blir lite mer smälta i munnen känsla av de här godbitarna ;)

50 g smör
50 g socker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 ägg

Rör ihop smör och socker. Häll i mjölk och sedan de andra ingrediensera.
De ska vara i ugnen i ca 12 min på 225 graders värme.
Enjoy. Ska nog själv röra ihop en liten lemon curd till :)

Hej så länge!

Äntligen

Hej hej. Har nu äntligen tagit tag i det här och skapat en blogg.
Jag älskar ju att baka och laga mat, och helst ändra recept och köra en egen variant ;). Så nu mina vänner ska ni få se vad jag fixar här hemma.
Äntligen liksom :)!!
Ska försöka lära känna bloggsidan lite, men jag kommer snart igen med nya inlägg.
Hej så länge :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0