Ugnsgratinerade enchiladas med kyckling och cheddarost

God morgon tisdag. Hoppas att ni mår bra :)
Gårdagens middag blev enchiladas i ugnen. Den här gången gjorde vi inte egna tortillabröd, men det blev gott ändå!



Ugnsgratinerade enchiladas med Kyckling och Cheddarost

Ingredienser
ca 4 portioner

8 st tortillabröd
1 burk tacosås
1 burk kokosmjölk
200g lagrad cheddarost
400 g kycklingfärs
200 g haricot verts
200 g majs
2 tomater
1 gul lök
1 röd paprika
salt
tacokrydda
peppar
olivolja

Fräs på kycklingen i olivoljan, salta och peppra lite. Fräs sedan på grönsakerna och tillsätt tacokryddan mot slutet. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnssäker form. Låt kokosmjölken och tacosåsen gosa till sig lite i en katrull på plattan. Gör i ordning dina enchiladas med grönsaksfyllning och lägg en och en i formen bredvid varandra.

Skiva sedan cheddarosten över och häll till sist på kokossåsen. Tryck ner allting så att det täcks av sås och ställ in i ugnen. Låt gräddas tills osten är smält och lite gyllenebrun.

Låt det svalna lite innan servering, för det blir riktigt varmt.

Fyllningen på de här kan absolut varieras och nästa gång blir det nya ingredienser. Nu blev det lite vad vi hade hemma. Tortilla brödet blir riktigt gott i såsen. Mjukt men ändå med tuggmotstånd.

Vi gjorde även vegetariska enchiladas med cornfärs istället för kyckling.

Ha en bra dag :)!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0