Tagliatelle gratäng med sojafärs och oatly

Dagens middag bestod av en härlig gratäng med tagliatelle, sojafärs och oatly.



Tagliatelle gratäng med sojafärs och oatly


Tagliatelle gratäng

350 g fullkorns tagliatelle pasta
vatten och salt

Sojafärssås
ca 500 sojafärs
2 gula lökar
olivolja
3-4 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
vatten
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk oregano
4 msk hackad persilja
3 äggvitor

Ostsås
1 dl vetemjöl
6-7 dl oatly havremjölk
1 1/2 tsk salt
lite riven muskot
4 msk laktosfritt smör
2 dl riven cheddar lagrad ost
3 äggulor

Till gratineringen
riven lagrad cheddarost
lite laktosfritt smör

Koka tagliatellen nästan mjuk och låt den rinna av i ett durkslag. Lägg hälften i en ugnsäker form och sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Värm olivoljan och stek löken på svag värme, tillsätt sojafärsen och stek tills den fått en fin yta. Krydda med paprikapulver, tillsätt vatten och tomatpure. Efter någon minut kan du även krydda med muskot, peppar, salt och oregano. Låt såsen koka utan lock några minuter, så att vätskan ångar bort lite. Blanda ner perisljan och ta bort från plattan.
Vispa äggvitorna till skum och vänd försiktigt ner dem i sojafärssåsen. Häll nu såsen över spagettin i formen.
Vispa ihop mjöl, mjölk och kryddor till en slät smet. Häll den i en kastrull och låt det koka under omrörning tills den tjocknar. Rör då ner smöret, saltet, äggulorna och den rivna osten. Ta bort såsen från plattan och häll den över spagettin i formen. Strö till sist på mer riven ost

Grädda i ugnen i ca 1 timme. Om ytan blir för mörk så täck med lite folie.

Riktigt god måste jag säga :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0