Squashpaj med fullkornsbotten

Dagens middag bestod av en härlig squashpaj med lite grövre botten. Grahamsmjöl gör att degen blir lite grynigare vilket ger pajen mer tuggmotstånd. Det är ett gott alternativ mot den klassiska lite smörigare pajdegen.

Squashpaj
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g laktosfritt  smör
ca 1 1/2 msk kallt vatten

1 liten squash
1 liten bit purjolök
100 g fetaost (fårost)
4 skivor soltorkade tomater
1 msk timjan
salt
peppar
3 ägg
2 dl oatly havremjölk

Rör ihop ingredienserna i pajdegen till en gryning massa och tryck ut i en pajform. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 12 minuter.
Fräs squash och purjolök och krydda med salt, peppar och timjan. Finfördela i pajskalet. Klipp över den soltorkade tomaten och lägg även på fetaosten. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och peppar. Häll det över pajen och grädda i nedre delen av ugnen i mellan 25-35 minuter.




Squashpaj med fullkornsbotten

Kommentarer
Postat av: Linda

Tack snälla för kommentaren!

Mmm, den här pajen ser så god ut! Det får nog bli paj till middag idag ;)

2010-05-03 @ 10:07:27
URL: http://www.callmecupcake.se
Postat av: Molly

ser gott ut och fårost är ju så gott :)

du får ha en bra vecka :)

2010-05-03 @ 19:22:19
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Charlotte

Jag syftade nog på jordgubbscheesecakeen, men den björnbärscheesecaken är minst lika god!!!

2010-05-03 @ 20:28:09
URL: http://vinomat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0