Nygräddade småbröd

Det är så mysigt att vara ledig. Vakna upp och veta att man har hela dagen att mysa och fixa.
Dagens bakning blev ett supergott småbröd.



Nygräddade Småbröd

Ingredienser
ca 24 st

ungefär 8 dl vetemjöl
100 g laktosfritt smör
25 g jäst
3 dl kall oalty havremjölk
1 ägg
1 tsk salt
2-3 msk smält latkosfritt smör

Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Spara lite av mjölet till utbakningen. Lös upp jästen i lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken, det lite lätt uppvispade ägget och salt.
Arbeta ihop allting till en smidig och fin deg. Låt den jäsa under bakduk i ca en timme.

Efter jäsningen tar du upp degen och delar den i 2 delar. Kavla ut en del till en rektangel. Pensla med smät smör över hela och vik sedan över degen så att det bli tredubbelt lager. Som att du rullar en bulle fast du viker den två gånger så att blir tre lager :).

Skär degen i ca 3-4 cm bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt de jäsa i ca 30-60 minuter till. Pensla sedan med ägg, strö på lite sesamfrön ,vallmofrön eller något annat gott som du vill ha, och grädda i ugnen i ca 7 minuter på 275 graders värme.

Innan vi vikte degen smulade vi över lite fetaost (fårmjölk) och kryddade med timjan i några av bröden. Ett gott tips :).



Kommentarer
Postat av: Charlotte

Fetaost och timjan är verkligen ett hett tips, måste testas :)

2010-05-14 @ 20:25:29
URL: http://vinomat.blogg.se/
Postat av: Härligheter enligt Erika

Hej!

Det där lät smarrigt!

bloggsvar

Jag tog bilden på en av Rörstrands utställlningar förrförra året. Äger tyvärr inte den vackra Rörstrands servisen själv men skulle gärna ha den.

Kramar Erika

2010-05-14 @ 21:40:46
URL: http://www.metrobloggen.se/smaskigt

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0