Nygräddad Hastlimpa

Dagen börjar vi med ett ljuvligt bröd kallat Hastlimpa. Det doftar nybakat i hela huset.




Hastlimpa

Hastlimpa
3 dl vetemjöl
3 dl fullkornsmjöl
2 msk grahamsgryn
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 dl laktosfri filmjölk
3/4 dl sirap
fänkål ( malda eller hela frön du väljer)

Mjölsorterna går att variera lite efter smak och behov. Det viktigaste är egentligen fänkålen, det är den som gör hela limpna.

Blanda ihop bikarbonat och mjölsorterna. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i en avlång form och grädda i ca 40 minuter.
Efter en stund kommer det dofta helt underbart. Det är fänkålen....så himla gott!

Ät hastlimpan med lite smör och ost eller bara som den är till te eller kaffe.
Absolut ett supergott bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0