Gratinerad Blomkål och Broccoli med cheddartäcke
Åh, det här blev verkligen supergott. Ni måste absolut testa :)! Gratängen är vegetarisk och gjord på havremjölk men vi piffade till rätten med lite lite lax.
Gratängen är annars väldigt god och mättande, inte tung, i sig själv.

Broccoli och blomkåls gratäng
250g blomkål
250 g broccoli
2 mellanstora potatisar
Sås
1/2 dl kallpressad rapsolja
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta ( det går även bra utan)
1/2 dl vetemjöl
5 dl oatly havremjölk
100g blandade ostar vi använde parmesan och lagrad cheddarost
1 krm paprikapulver
1/2 dl hackad persilja
salt
peppar
Koka blomkålen och broccolin i ca 8-10 minuter. Koka även potatisen i en egen kastrull 8-10 minuter.
Fräs purjolök och vitlök i rapsoljan. Rör ner vetemjöl under vispning och häll sedan på havremjölken, lite i taget. Tillsätt hälften av osten och fortsätt att röra om. krydda med paprikapulver, i med persilja och låt det koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Lägg blomkål, broccol och potatis i en ugnssäker form. Häll över såsen och strö över resten av osten. Gratinera i 180 grader i ungefär 20-25 minuter eller tills osten är gyllenebrun och bubblar lite gott.
Garnera med perilja på slutet innan du serverar.
Vi åt gratängen med lite rödbetor och en bit ugnsgrillad lax till. Så gott :).

Gratinerad Blomkål och Broccoli med Cheddartäcke och en bit ugnsgrillad Lax
Gratängen är annars väldigt god och mättande, inte tung, i sig själv.

Broccoli och blomkåls gratäng
250g blomkål
250 g broccoli
2 mellanstora potatisar
Sås
1/2 dl kallpressad rapsolja
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta ( det går även bra utan)
1/2 dl vetemjöl
5 dl oatly havremjölk
100g blandade ostar vi använde parmesan och lagrad cheddarost
1 krm paprikapulver
1/2 dl hackad persilja
salt
peppar
Koka blomkålen och broccolin i ca 8-10 minuter. Koka även potatisen i en egen kastrull 8-10 minuter.
Fräs purjolök och vitlök i rapsoljan. Rör ner vetemjöl under vispning och häll sedan på havremjölken, lite i taget. Tillsätt hälften av osten och fortsätt att röra om. krydda med paprikapulver, i med persilja och låt det koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Lägg blomkål, broccol och potatis i en ugnssäker form. Häll över såsen och strö över resten av osten. Gratinera i 180 grader i ungefär 20-25 minuter eller tills osten är gyllenebrun och bubblar lite gott.
Garnera med perilja på slutet innan du serverar.
Vi åt gratängen med lite rödbetor och en bit ugnsgrillad lax till. Så gott :).

Gratinerad Blomkål och Broccoli med Cheddartäcke och en bit ugnsgrillad Lax
Kommentarer
Trackback