Chocolate Caramel Cookies

De här kakorna blev supergoda. Lika underbara nygräddade som frysta :)
Smidigt att ha lite kakor i frysen i fall det skulle vara fikadags. Även ett bra tips till studentkalaset. Sedan är det bara att ta fram någon timme innan.



Chocolate Caramel Cookies


Ingredienser
ca 25 st

125 g rumsvarmt laktosfritt smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk kakao

50 g laktosfritt smör
1/2 msk kakao
Några rutor mörkare choklad (utan mjölk)
1 dl laktosfri vispgrädde
2 msk socker

Mixa smör och socker väl. Tillsätt sedan mjöl och kakao och forma degen till små bitar. Tryck till så att det blir en liten fördjupning. Sätt ugnen på 200 grader.
Under tiden kokar du caramel såsen. Låt smöret smälta ihop med resten av ingredienserna i en kastrull och rör om tills att det tjocknar. Klicka sedan i lite på varje kaka och grädda dem i ugnen i ca 10-12 minuter beroende på ugnen. Vissa kan behöva lite längre. Men titta så att själva kakdegen ser färdig ut.
Låt de sedan svalna på plåten.

De här kakorna blir så där härligt sega när de är varma och sedan lite hårdare när de svalnar eller fryses in. Men testa båda varianterna för det blir som två olika kakor :)




Kommentarer
Postat av: Charlotte

Dessa ser ju förbaskat goda ut. Choklad och karamell i samma kaka :P

2010-05-04 @ 08:21:42
URL: http://vinomat.blogg.se/
Postat av: Sandra

Mums!! =)

2010-05-05 @ 23:04:09
URL: http://whatsandrasaid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0