Ännu mer gott till picknick och buffébordet :)

Här mina vänner kommer ännu en variant på en söt liten korg med fyllning som absolut ska följa med på picknick i sommar och som ska stå på buffebordet när vänner och familj kommer på besök :)

Receptet har samma grund som pitabröd och de andra söta korgarna med grillade grönsaker och fetaost.
Men det är en annan fyllning i de här.



Pitabröd
25 g jäst
5 dl vatten 37 grader
1 msk råsocker
1 tsk salt
1 msk hela linfrön
1/2 dl olivolja
ca 900g -1 kg vetemjöl

Smula sönder jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt olivolja, salt ,socker och linfrön och låt det blandas väl. Linfrön innehåller bra fetter så när det mjukas upp så släpper den ifrån sig sina nyttigheter ;)
Tillsätt till sist mjölet och låt det arbetas i ungefär 10-12 minuter till smidig och fin deg.
Låt den jäsa i ca en timme.

Spenatfyllning
125 g spenat fryst eller färsk
100 g riven lagrad cheddarost
1 krm kryddpeppar
1 krm paprika
salt
olivolja
100 g champinjoner
flingsalt till topping

Fräs på champinjoner och spenat i olivoljan och krydda. Tillsätt cheddarosten och låt det smälta ihop till en god fyllning. Låt svalna lite.

När pitadegen har jäst delar du den i små bitar och kavlar ut varje bit till en liten rund cirkel. Forma sedan små korgar och lägg dem först i papperformar för muffins som du sedan lägger i en muffinsplåt.
Fyll dina korgar med önskad mängd spenatfyllning och strö lite flingsalt på toppen. Grädda i ugnen på 250 grader tills de fått lite gyllenbrun färg.

Det här måste ni testa. Pitakorgarna är riktigt goda men framför allt så söta för ögat :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0