Potatisgratäng med quorn, fänkål och örter

Igår så gjorde vi en väldigt god variant på en poatisgratäng med quorn, fänkål och örter.
Riktigt somrigt och gott :)





Ingredienser
200g quornbitar
1 liten aubergine
1 röd lök, skivad
1/2 purjolök ( den vita delen)
2 st små färska fänkål
olivolja
600g-700g potatis
1 krm kanel
salt
peppar
oregano
basilika
1/2 dl vatten
1-2 dl getost
50 g laktosfritt smör

Tärna auberginen och torrstek den i så att den får lite färg. Häll på olivolja och rör om, låt det stekas i ca 2 minuter. Salta och krydda auberginen.
Tillsätt lite vatten, quornbitar, lök, purjolök, fänkål och krydda resten av grönsakerna. Tillsätt lite mer olivolja och rör om. Låt de puttra på låg värme i ca 15 minuter.
Se till att det hela tiden finns lite vätska i stekpnanna.

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen och lägg ett lager i botten på en ugnssäker form. Fördela fyllningen över potatisen och täck sedan med resten av den skivade potatisen.
Salta och skiva på lite smör. Täck gärna formen med folie.

Låt det gräddas i ugnen i ungefär 30-40 minuter. Skiva lite getost över gratängen innan servering.

Gör en fräsch sallad till med till exempel en mix sallad och färsk vitkål. Smaksätt med pepparrot, salt, citron och olivolja.

Enjoy :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0