Kyklingkebab med bakad klyftpotatis, persiljesallad, hommus och getost och soltorkad tomat dipp

Gårdagen middag bestod av en trevlig bakad klyftpotatistallrik, med kycklingfärskebab, persiljesallad, hummus och soltorkad tomat- och getost dipp.



Kyklingkebab med bakad klyftpotatis, persiljesallad, hommus och getost och soltorkad tomat dipp


Ingredienser
400 g kycklingfärs
kycklingkrydda (grillkrydda för kyckling)
olivolja

1 stor knippe Persilja
1/2 dl finmalen couscous
4 tomater
2-3 msk olivolja
1 gul lök
salt
mynta
paprikapulver
pressad citron


Bakpotatis
Grillkrydda
Rapsolja

Kikärtor
olivolja
salt
paprikapulver
spikummin
citron

Getost
Soltorkade tomater i marinad
citron

Blanda kycklingen med kryddor och forma små korvar. Stek i olivolja tills de får en fin yta.

Skala och dela potatisen i klyftor. Krydda och grilla i ugnen i ungefär 20-30 minuter.

Skölj och gå igenom couscousen. Rör ner lite citronsdaft, salt, mynta och paprikapulver i en skål med couscousen. Låt det stå och gosa till sig. Rensa och hacka persiljan fint. Hacka gul lök och tomat. Efter ca tio minuter blandar du ihop allting och smakar av med salt, citron och olivolja.

Beroende på vad du använder för kikärter så rensa och skölj där efter. Använd en stor skål, tillsätt olivolja, pressad citron, salt , spiskummnin och paprika. Mixa med stavmixer. Tillsätt lite vatten om det blir för fast. Man kan även använda sesaolja, men den här varianten gjordes lite lättare med bara olivolja.

Mixa ihop getost och soltorkade tomater. Smaka av och tillsätt pressad citron efter smak.

Den här rättten är riktigt enkel men oj så god. Små moment som blir en supergod helhet.

Ha en toppen start på veckan!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0