Kumminkringlor

Här kommer lite nybakade kumminkringlor.
Kummin ger en väldigt spännande touch på brödet och det är en nyttig krydda...så stort plus för det :)!



Kumminkringlor


ca 16 st
75 g laktosfritt smör
2 1/2 laktosfri mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
2 msk kummin
6 dl rågsikt

Pensling
1 ägg
Kummin

Smält smöret och tillsätt mjölken. Ljumma degspadet till fingervärme, 37 grader, och rör sedan ut jästen i det. Blanda i de andra ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Täck över med en bakduk och låt jäsa i 30-60 minuter.
Ta sedan upp degen på ett mjölat bakbord och rulla en jämn längd. Dela i lika stora delar, den storleken du vill ha, och rulla ut varje del till en tumtjock längd. Forma en kringla.

Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper och låt de jäsa övertäckta till dubbel storlek.
Pensla med det uppvispade ägget och strö lite hela kummin över. Grädda i ugnen i 8-10 minuter på 250 grader.

Kringlorna är riktigt goda färska till en soppa eller gryta, men även med lite smör och en skiva ost.

Perfekt för snack-time ute i solen :)

Trevlig onsdag på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0