Hjärtehavrecookie med Lemoncurd topping och Hallon

Igår så fikade vi med denna söta lilla sak. Det är alltså en sorts havrecookie som botten med lemoncurd och massa hallon...yummy :)



Hjärtehavrecookie med Lemoncurd topping och Hallon


Cookiebotten
150 g laktosfritt smör
1.5 dl socker
2 dl havregryn
1.5-2 dl vetemjöl

Blanda ihop smör och socker och rör sedan i vetemjöl och havregryn. Låt det arbetas till en formar massa. Platta ut på en plåt me bakplåtspapper och grädda i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter.

Gör under tiden lemoncurden.

Lemon Curd
1/2 gelatinblad
1 msk rivet citronskal
1 1/4 dk socker
4 msk citronsaft
3 äggulor
75g smör

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, upphetta försiktigt under omrörning tills massan blir tjock och krämig (får ej koka). Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i den varma massan under omrörning. Låt sedan lemon curden svalna.


När havrecookiebotten svalnat brer du ut lemoncurden i den mängd du vill ha och sedan lägger över massa hallon :).

Riktigt fräsch och gott.

Toppingen på den här kan man variera med antingen olika fräscha toppingar men man kan även göra till exempel en mascarpone fyllning med lemoncurd toppad med bär...det ger en fylligare men fortfarande fräsch smak.


Ha en trevlig fredag :)!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0