Croissanter i solen

Åh vilken mysig start på helgen. Vi började dagen med en lång frukost i solen med nybakade croissanter och hemmagjord hallonmarmelad.



Croissanter i solen


Croissanter
50 g jäst
2 1/2 dl vatten, 37 grader
1 ägg
1 tsk salt
8 dl vetemjöl
125 g kallt laktosfritt smör

1 ägg till pensling


Smula jästen i en bunke och rör ner lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, ägg, salt och nästan allt mjöl
Låt degen knådas så att den blir smidig.

Lägg degen på ett mjölat bakbord och kavla ut en stor platta. Hyvla det kalla smöret över ena halvan och vik sedan över den andra. Kavla ut degen igen och hyvla smör och vik över degen igen. Kavla ut. Efter 2-3 gånger skär du ut små trianglar av den stora plattan och rullar ihop till giffelformade små bröd. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt de jäsa i ca 30 munter med en bakduk på.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda i 15 minuter.

Croissanterna är så himla goda färska men kan även värmas på under dagen.

Vi åt dem med hemmagjord halloncurd...så gott :)




Kommentarer
Postat av: Helena

Wow va ambitiöst att göra croissanter! Det har jag aldrig vågat göra, för jag trodde det var jättesvårt. Nu kanske jag gör ett försök!

2010-06-20 @ 19:39:21
URL: http://www.helenasmat.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0