Cornfärs och squashgratäng med cheddarost

Gårdagens middag blev en härlig vegetarisk gratäng med squash och annat gott.



Squashgratäng


Ingredienser
1 squash
200g cornfärs
olivolja
1 liten gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
salt
1 krm kanel
1 tsk kryddpeppar
1/2 tsk paprikapulver
2 tsk timjan
2 dl passerade tomater
1 krm råsocker
ca 4 dl vatten
1/2 grönsaksbuljong
cheddarost
1-2 dl grädde

Fräs cornfärsen i olivolja på medelvärme. Tillsätt hackad lök, vitlök, salt, paprika, kryddpeppar, kanel och timjan. Rör om och blanda i buljong, tomater och vatten. Låt det puttra i ca 25 minuter.

Skölj squashen och skiva den i runda, inte för tjocka, skivor. Smörj en form med lite olivolja och varva squashen i formen, salta lite och krydda med lite timjan. Lägg på kycklignfärsen, varva med ett till lager squash och häll sedan på grädden och osten.
Gratinera i ca 25 minuter på 225 graders värme. Servera gratängen med ris eller potatis och en grönsallad.
Supergott verkligen :)!

Om du bakar något gott bröd till blir det extra lyxigt...ett litet tips bara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0