Vitlöksgratinerad krabba

Här kommer ett recept på krabba med vitlök och persilja.


Vitlöksgratinerad Krabba

Ingredienser
1 färdigkokt krabba
1 bit purjolök
1/2 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1 msk laktosfritt smör
1 dl hönsbuljong
1/2 msk tomatpuré
1/2 dl hackad persilja
1 tsk fransk senap
1 tsk paprikapulver
salt
1 nypa cayenne peppar

Bryt upp krabban så att ryggskölden blir hel. Knäck klorna och ta ut fyllningen och krabbköttet. Skär allt i små bitar. Fräs pusjolök, lök och vitlök i olivoljan och smöret utan att det tar färg. Tillsätt buljong, tomatpurré och krabbkött. Lägg i persiljan i såsen och låt det koka upp, smaksätt med senap, salt, paprikapulver och cayenne peppar. Det ska vara ganska starkt. Sätt ugnen på 250 grader och skölj under tiden krabbskalen väl. Fördela fyllningen i skalen och gratinera i ca 10 minuter.

Servera med något gott bröd med till exempel vitlökssmör på :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0