Minipizzor med sojafärs och mynta

Grunddeg

25g jäst
5 dl vatten 37 grader
1/2 dl råsocker
1 tsk salt
1 msk hela linfrön
ca 1 kg vetemjöl

Smula sönder jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och linfrön. Låt det blandas väl.
Linfrön innehåller nyttiga fetter och när de får stå lite och mjukas upp, kommer dessa fram fram.
Tillsätt till sist mjölet och knåda degen väl. Låt den arbetas i ca 10-12 minuter. Degen ska sedan vila i ungefär 35-40 minuter.

Medan degen jäser blandar du till fylllningen.


Fyllning
350 g sojafärs
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
1 knippe persilja
1 burk passerade tomater
1 msk tomatpuré
saften från 1 citron
salt
svartpeppar
kryddpeppar
1/2 dl färsk hackad eller 1 msk färsk torkad mynta
1 1/2 dl olivolja

Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka paprika, lök opch persilja. Lägg sojafärsen i en skål och blanda med de hackade grönsakerna. Tillsätt de passerade tomaterna och tomatpurén. Krydda och rör i olivoljan.

Dela degen i små bitar och platta (kavla ut) till minipizzor. Tryck till lite lätt med fingrarna och lägg på lite fyllning. Lägg pizzorna på en mjölad plåt och grädda i ungefär 8-10 minuter.

Pizzorna är grymt goda färska men kan också frysas in och tas med på utflykt och picknick.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0