Spenattoppad pitalängd med cheddarost

Hej på er. Dagens recept blir en riktig god rätt till buffé- och sommar middags bordet :)

Det är alltså en pitabröd längs som vi toppat med en spenatfyllning.



Spenattoppad pitalängd med Cheddarost


Grunddeg

25g jäst
5 dl vatten 37 grader
1/2 dl råsocker
1 tsk salt
1 msk hela linfrön
ca 1 kg vetemjöl

Smula sönder jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och linfrön. Låt det blandas väl.
Linfrön innehåller nyttiga fetter och när de får stå lite och mjukas upp, kommer dessa fram fram.
Tillsätt till sist mjölet och knåda degen väl. Låt den arbetas i ca 10-12 minuter. Degen ska sedan vila i ungefär 1 timme.

När degen jäst klart så delar du den i 3-4 delar och kavlar ut längder som får plats på en plåt.
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt längderna jäsa i ca 20 minuter till.
Pensla med ägg och strö på flingssalt. Grädda i ungefär 10-12 minuter eller tills det fått lite färg.

Sedan rör du ihop spenaten.

Fyllning
200 g fryst bladspenat
olivolja
150 g cheddar ost
salt
1 krm mald kryddpeppar
1 klyfta pressad vitlök ( valfritt)

När pitabrödet svalnat lite toppar du längderna med spenatfyllningen. En rikgtig hit ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0