Saftig limpa med fänkål
Den här limpan måste ni absolut testa! Den blir så saftid, och håller verkligen sig saftig i flera dagar. Eftersom den görs på bikarbonat och filmjölk behöver den inte jäsas utan blir alltså perfekt som frukost bröd.

Saftig limpa med fänkål...gott gott :)
Ingredienser
3 dl havregryn
3 dl rågsikts mjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
5 dl laktosfri filmjölk
1 msk sirap
2 tsk hela fänkåls frön
2 msk havrekli
2 msk vetegroddar
olika frön så som solrösfrön, pumpafrön eller linfrön om man vill
Blanda ihop alla ingredienserna till en fin smet som du häller i en smörad brödform. Sätt ugnen på 180 grader och grädda limpan i ca 40-45 minuter. Låt den svalna lite innan du äter den.
Brödet innehåller massa nyttigheter och blir tillsammans med en skiva ost så himla gott :)


Saftig limpa med fänkål...gott gott :)
Ingredienser
3 dl havregryn
3 dl rågsikts mjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
5 dl laktosfri filmjölk
1 msk sirap
2 tsk hela fänkåls frön
2 msk havrekli
2 msk vetegroddar
olika frön så som solrösfrön, pumpafrön eller linfrön om man vill
Blanda ihop alla ingredienserna till en fin smet som du häller i en smörad brödform. Sätt ugnen på 180 grader och grädda limpan i ca 40-45 minuter. Låt den svalna lite innan du äter den.
Brödet innehåller massa nyttigheter och blir tillsammans med en skiva ost så himla gott :)

Kommentarer
Trackback