Mera goda recept på nybakade bröd

God Morgon fredag. Solen skiner och det är snart helg. Riktigt härligt :).
Igår så bakade vi ett underbart bröd kallat Fougasse med både örter och kalkonbacon i. Lite matigare men oj så gott ;)



Fougasse med flingsalt, färska örter och kalkon bacon


Ingredienser
350 g vetemjöl
50 g fint rågmjöl
50 g grahamsmjöl
1-2 tsk herbes de provence
10g jäst
3 1/4 dl  vatten, 37 grader
1/4 olivolja
1 tsk salt
40 g kalkon bacon

Pensling
1/4 dl olivolja
flingsalt
färska örter t.ex. rosmarin eller timjan


Balnda mjölsorterna. Smula sönder jästen och lös upp den i vattnet i en degbunke. Tillsätt därfeter olivoljan och blanda ihop med mjölet. Knåda degen i 10 minuter och tillsätt lite mer mjöl eller vatten om den är för hård eller mjuk.

Blanda sedan ner salt, kalkon bacon och knåda i ytterliggare 10 minuter. Täck över med en bakduk och låt jäsa i ungefär en timme.

Efter jäsningen delar du degen i två delar och formar den till två bullar. Låt dessa vila under bakduk i 5 minuter. Kavla sedan varje del till en avlång kaka och gör små gropar med fingarna och även jack med en degskrapa. Pensla över olivoljan och strö över flingsaltet och de färska örterna.

Låt de jäsa till dubbel storlek, i ungefär 30-40 minuter till. Värm ugnen till 250 grader och grädda sedan i tills de får en vacker brun färg i ca 10-12 minuter.

Riktigt gott mina vänner :)....enjoy!

Ha en toppendag nu så hörs vi snart igen.


Kommentarer
Postat av: Emmy

Låter som ett perfekt picknick eller buffébröd.

2010-07-05 @ 23:37:01
URL: http://remsansbistro.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0