Limpa med aprikos och valnötter

Hello och god morgon :)
Dagens recept blir en härlig limpa med torkad aprikos och valnötter. En riktig goding som påminner lite om kavringen. Limpan är saftig men håller ihop och ger fina skivor...try it ;)



Limpa med Aprikos och Valnötter


Ingredienser
till en 2 L form

700 g dinkelmjöl eller fullkornsmjöl. Vi använder fullkorn
1 tsk salt
15 g jäst
6 dl vatten 37 grader
1 msk honung
1 1/2 torkad och hackad aprikos
1 dl grovhackade valnötter

Så här gör du :)

Blanda mjöl och salt i en bunke. Gör en grop mitt i mjölet och smula ner jästen. Rör sedan ut det i 1 1/2 dl av avttnet. Tillsätt honungen, rör om noga och låt det stå i ca 10 minuter.

Häll ner degspadet tillsammans med resten av vattnet i mjölet och arbeta in vätskan, valnötter och aprikoser i mjölet. Knåda degen med händerna i ungefär 1-2 minuter.

Smörj och mjöla en avlång form. Lägg i degen och täck den med en bakduk. Låt den jäsa i ca 20-25 minuter så att den reser sig nästan upp till kanten.

Värm ugnen itll 200 grader och grädda brödet precis under mitten delen i ca 35-40 minuter.  Lossa brödet från formen och knacka på botten, om det låter ihåligt är det klart.
Låt det då svalna på galler under en bakduk.

Ett mycket gott bröd som håller sigt saftigt i flera dagar och som ni även kan rosta om ni vill :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0