Laxsoppa

Laxsoppa

1kg  lax (med skin och ben)
4dl vatten
1/2 tsk salt
2 st dillkvist
3 st pepparkorn
1/2 dl vitt vin  ( kan ersättas med 1 msk äppelcidervinäger om man vill ha alkoholfritt)
1/2 skivad gullök

I soppan

1-1/2 dl Risoni ( små pasta från Barilla)
2 st morötter
1 purjolök

4 dl vispgrädde
1/2 dl finskuren gräslök
1 msk finskuren dill
salt och peppar


Filea laxen och lägg skinn och ben i en kastrull. Skär laxen  i knappt 1 cm tjocka strimlor.
koka en buljon av fiskrester ,skinn, vatten, salt , lite dill, vitpepparkorn och vittvin (Äppelcidervinäger) i ca 15-20 min. Sila buljongen.

Lägg risoni, de skivade morötterna, den vita delen av purjolöken som du sköljt och skivat i en kastrull och häll fisk buljongen över. Låt koka i ca 10 minuter. I med vispgrädden och låt puttra tillsammans en liten stund. Lägg till sist i laxen och låt puttra ännu en 5 minuter. Smaka av med salt och peppar, gräslök och dill.

Smaklig måltid :)












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0