Bobotie på mitt sätt - En Afrikansk köttfärsrätt
Här kommer receptet på en mycket intressant och god rätt med inspiration från Afrika :)
Bara namnet gör rätten extra intressant.
Nej men skämt och sido. En rolig blandning där konsistens och smak ger härlig rätt...testa!

Du behöver
ca 400g sojafärs (Hälsans Kök)
2 skivor fiberrost bröd
2 dl oatly (havremjölk)
2 ägg
2 gula lökar
1 msk curry
1/2 dl olivolja
1 dl russin
6-7 torkade aprikoser
1 tsk salt
svartpeppar
mandelflarn
Till gratängformen
1 ägg
1 dl oatly
Blötlägg aprikoser och russin i ca 25 minuter. Torka av och hacka aprikosen och blanda med russinen. Låt det sedan stå.
Sätt ugnen på 175.
Skär bort kanten på brödet och låt det ligga i oatly i 15 min. Mosa brödet i oatlyn, tillsätt äggen och blanda sen sojafärsen.
Skala och hacka löken. Värm oljan på svag värme och tillsätt curry. Lägg i sojafärsen, aprikoserna och russinen. Blandan och låt fräsa i några minuter, smaksätt med salt och peppar.
Lägg färsen i en smord ugnsform, strö över mandelflarn och sätt in det i ugnen i ca 20 minuter. Vispa ägget och oatlyn och häll det över färsen in i ugnen igen i ca 20 -25 minuter till tills den har fått fin färg.
Det smakar jätte gott tillsammans med ris och currysås.
Den currysåsen jag gjorde
1/2 hackad gul lök
1/2 hackat grönt äpple
1 msk laktosfritt smör
2 tsk curry
2 msk vetemjöl
3 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde av oatly
salt och peppar
Skala och finhacka lök och äpple. Fräs det i smör i en kastrull. I med curry och sedan mjöl, rör om väl.
Tillsätt all buljong under omrörning, även grädde. Koka såsen i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Kolla in alla goda ingredienser...mandel, torkade aprikoser och russin. Lite annorlunda i mat kanske men oj oj så gott :)
Ha en toppendag!
Bara namnet gör rätten extra intressant.
Nej men skämt och sido. En rolig blandning där konsistens och smak ger härlig rätt...testa!

Du behöver
ca 400g sojafärs (Hälsans Kök)
2 skivor fiberrost bröd
2 dl oatly (havremjölk)
2 ägg
2 gula lökar
1 msk curry
1/2 dl olivolja
1 dl russin
6-7 torkade aprikoser
1 tsk salt
svartpeppar
mandelflarn
Till gratängformen
1 ägg
1 dl oatly
Blötlägg aprikoser och russin i ca 25 minuter. Torka av och hacka aprikosen och blanda med russinen. Låt det sedan stå.
Sätt ugnen på 175.
Skär bort kanten på brödet och låt det ligga i oatly i 15 min. Mosa brödet i oatlyn, tillsätt äggen och blanda sen sojafärsen.
Skala och hacka löken. Värm oljan på svag värme och tillsätt curry. Lägg i sojafärsen, aprikoserna och russinen. Blandan och låt fräsa i några minuter, smaksätt med salt och peppar.
Lägg färsen i en smord ugnsform, strö över mandelflarn och sätt in det i ugnen i ca 20 minuter. Vispa ägget och oatlyn och häll det över färsen in i ugnen igen i ca 20 -25 minuter till tills den har fått fin färg.
Det smakar jätte gott tillsammans med ris och currysås.
Den currysåsen jag gjorde
1/2 hackad gul lök
1/2 hackat grönt äpple
1 msk laktosfritt smör
2 tsk curry
2 msk vetemjöl
3 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde av oatly
salt och peppar
Skala och finhacka lök och äpple. Fräs det i smör i en kastrull. I med curry och sedan mjöl, rör om väl.
Tillsätt all buljong under omrörning, även grädde. Koka såsen i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Kolla in alla goda ingredienser...mandel, torkade aprikoser och russin. Lite annorlunda i mat kanske men oj oj så gott :)
Ha en toppendag!
Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje
Vi brukar äta bobotie ibland, men den verkar inte vara riktigt lika. Vår är kryddad med saffran. Väldigt god rätt.
Trackback