Spenat & Getost med fullkornsspagetti

Hello :)
Äntligen fredag och solen skiner. Har längtat efter helgen och efter att baka lite.

Här kommer en pastarätt som med både cheddarost coh getost blir krämig och god. Spenaten och valnötterna kompletterrar helt otroligt bra...oj oj oj :)




Du behöver

500 g spenatblad
en nypa riven muskot
100 g getost, grovhackad
2 dl oatly grädde
2 dl riven cheddar ost
salt
500 g fullkorns spagetti
1 dl valnötter, grovhackade
1 msk persilja, finhackd
chiliblandning
olivolja
1/2 msk vetemjöl
1 msk smör

Koka upp vatten i en stor kastrull, lägg i spagettin och låt koka enligt instruktionerna på förpackningen. Sila den.
Fräs  spenaten i olivolja och krydda med salt och lite chiliblandning. Tillsätt valnötterna i några minuter och stäng sedan av.
Lägg  lite laktosfritt smör i  en kastrull och rör i vetemjölet. Blanda i oatly grädden och låt den på svag värme puttra. Blanda sedan i cheddar osten, smaka av med salt och riven muskot.

Lägg spagettin i spenatpannan, även persiljan och rör i lite extra olivolja, blanda väl.
Häll till sist i ostsåsen i spenatpannan, lite riven muskot och chiliblandningen.

Lägg på serverings fat och lägg i getosten.

Ät den varm då osten är smält och god.

Ha en trevlig dag!

Kommentarer
Postat av: Sigrid

Sv: Eller hur, det är verkligen ett jättegott bröd! Dessutom är det kul att bjuda på eftersom det ser lite speciellt ut! Har testat med västerbotten, men chèvre passar nog ännu bättre! Vilken fin blogg du har förresten! Kommer definitivt att testa några av dina spännande recept! :)

2010-08-20 @ 15:04:30
URL: http://positivetension.blogg.se/
Postat av: Erika - Bakglädje

Låters marrigt!

2010-08-20 @ 21:55:56
URL: http://bakgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0