Blåbärsbulle a la Jamie Oliver
Hello,
Här kommer en bulle som fick förgylla våran fika igår.
Vi gjorde bullarna på havremjölk och laktosfritt smör vilket ger oss en laktosfri blåbärsbulle.
Du behöver
50 g jäst / för söta degar
150 g laktosfritt smör
5 dl oatly
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk kardemummakärnor, lätt krossade i en mortell
ca 1, 2 liter vetemjöl
Den här fyllningen va helt amazing. Vilka saftiga bullar! Blåbär är verkligen en favorit :)
Fyllning
250-300g blåbär
50 g laktosfritt smör
1-2 dl råsocker
ägg
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och kardemummakärnorna och värm tills allting är ljummet, ca 37grader.
Lös upp jästen i degbunken och tillsätt spad, salt och socker. Låt det lösas upp väl. Tillsätt sedan mjölet men spar lite till utbakningen.
Täck med bakduk och låt den jäss i ca 1 timme.
Stjälp upp degen på mjölad bakbord. Med lätta fingrar drar du ut degen till en lagom stor rektangulär. Blanda blåbär och råsocker ihop. Lägg fyllningen på vetedegen. Lyft degen från alla hörn till mitten och lappa ihop den till en stor bulle. Tryck lite lätt på bullen med hela handen.
Lägg en bakplåtspapper på en plåt, fördela smöret på plåten och strö hälften av sockret. Skär till stora bitar och lägg de på påten med bädd av smör och rå socker. Det blir kladdigt , men jätte gott.
Låt det jäsa i ca 30 minuter.
De kommer att jäsa i varandra när det är klart. Pensla med ägg och strö resten av råsockret. Grädda mitt i ugn ca 10 minuter eller tills det har fått en vacker färg.
Oh my god...kolla in resultatet...wieee :)
Här kommer en bulle som fick förgylla våran fika igår.
Vi gjorde bullarna på havremjölk och laktosfritt smör vilket ger oss en laktosfri blåbärsbulle.
Du behöver
50 g jäst / för söta degar
150 g laktosfritt smör
5 dl oatly
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk kardemummakärnor, lätt krossade i en mortell
ca 1, 2 liter vetemjöl
Den här fyllningen va helt amazing. Vilka saftiga bullar! Blåbär är verkligen en favorit :)
Fyllning
250-300g blåbär
50 g laktosfritt smör
1-2 dl råsocker
ägg
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och kardemummakärnorna och värm tills allting är ljummet, ca 37grader.
Lös upp jästen i degbunken och tillsätt spad, salt och socker. Låt det lösas upp väl. Tillsätt sedan mjölet men spar lite till utbakningen.
Täck med bakduk och låt den jäss i ca 1 timme.
Stjälp upp degen på mjölad bakbord. Med lätta fingrar drar du ut degen till en lagom stor rektangulär. Blanda blåbär och råsocker ihop. Lägg fyllningen på vetedegen. Lyft degen från alla hörn till mitten och lappa ihop den till en stor bulle. Tryck lite lätt på bullen med hela handen.
Lägg en bakplåtspapper på en plåt, fördela smöret på plåten och strö hälften av sockret. Skär till stora bitar och lägg de på påten med bädd av smör och rå socker. Det blir kladdigt , men jätte gott.
Låt det jäsa i ca 30 minuter.
De kommer att jäsa i varandra när det är klart. Pensla med ägg och strö resten av råsockret. Grädda mitt i ugn ca 10 minuter eller tills det har fått en vacker färg.

Oh my god...kolla in resultatet...wieee :)
Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje
Ser jättegoda ut. Blåbär är ju bara så gott.
Trackback