Valnötsbaguetter

Åh vilket gott bröd. Det här måste ni testa. Baka och ät det till en måltid eller gör din egen macka till picknicken. Hur som helst, så lätta och så goda :).

I receptet sweet potatoes med kummin gryta använde vi de baguetterna



Till valborg så kan det vara gott med olike sorters nybakade bröd. Här är definitivt någor som rekommenderas!

Valnötsbaguett
50 g jäst
2 tsk flingssalt
5 dl vatten 37 grader
2 dl valnötter
1 msk honung eller råsocker
ca 12 dl vetemjöl. Går även bra med någon annan sort
2 msk olivlja

Som ni ser här så är det mjölkfritt och därför en av våra favoriter :)

Rör ner jästen i vattnet. Tillsätt salt, råsocker/honung, olivolja och de grov hackade valnötterna. Tillsätt till sist mjölet och arbeta ihop en smidig och fin deg. Låt degen vila övertäckt i ca 50 minuter.
Forma sedan 6 st baguetter. Lek inte för mycket med degen utan ta en bit, ge den en snurr och lägg på en plåt. Låt de sedan vila i ca 30 minuter på plåten. Sätt ungnen på 225 grader.
Om man vill så kan man pensla med vatten. Grädda sedan i 5 minuter och sedan 12 minuter till på eftervärmen.



Valnötsbaguetter



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0