Risgrynsgröt i krämig kokosmjölk

God Morgon,

Här kommer ett supergott grötalternativ som även den som är mjölkallergiker eller vegan kan njuta av.
Den innehåller ingen vanlig mjölk utan består av kokosmjölk vilket ger den härlig krämig smak av kokos.

Du behöver 3 dl grötris som ska sköljas i kallt vatten. Lägg det i en kastrull tillsammans med 5 dl vatten och 1 krm salt. Låt det puttra på låg värme i ca 5-7 minuter med lock på. Tillsätt sedan 1-1 1/2 burk kokosmjölk, 1/2 msk råsocker och 1/2 msk vaniljsocker. Låt kokosmjölken värmas upp under omrörning och sätt sedan på locket och stäng av. Tills gröten svalnat så har den även hunnit bli klar. Avsluta med lite råsocker på toppen.



Risgrynsgröt i krämig kokosmjölk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0