Påsktårta med Lemon Curd och Mascarpone

Här har vi bakat en läckerbit till kaffet. Tårtan har en flan botten med mascarpone och hemmagjord lemon curd fyllning.

Flan
100g smör
1/2 dl strösocker
2 dl mjöl
1 äggula
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära

Rör ihop alla ingredienserna och platta ut i en form med löstagbar kant. Baka i ugnen i 20 min i 175 grader. Låt den kallna.

Lemon Curd
1/2 gelatinblad
1 msk rivet citronskal
1 1/4 dk socker
4 msk citronsaft
3 äggulor
75g smör

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, upphetta försiktigt under omrörning tills massan blir tjock och krämig (får ej koka). Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i den varma massan under omrörning. Låt sedan lemon curden svalna.



Hemmagjord Lemon Curd

Fyllning
250g mascarpone
3.5 dl vispgrädde
1 ägg
1.5 dl socker
2 dl lemon curd

Vispa grädden och rör sedan i mascapone, socker och ägg. Rör till sist ner lemon curden, spara lite till dekoration, och låt stå i kylen en stund.

Häll ut mascarponefyllningen på flan botten och ringla över lite av lemon curden som dekoration. Ställ den i kylen tills den stelnar.



Påsktårta med Lemon Curd och Mascarpone

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0