Linsgryta
Ikväll gjorde vi en linsgryta till middag. Linser är både mättande och nyttiga, men framför allt supergoda.
Linsgryta
4 portioner
2 dl gröna linser
1/2 dl ris
1 liter vatten
salt
1 msk olivolja
Rensa linserna och skölj dem under rinnande kallt vatten. Gör även det med riset. Koka linserna och riset i vatten, med salt, i ca 40 minuter på mellanvärme med locket på. Sila sedan bort vätskan som är över och blanda i olivoljan. Det sköter sig i princip själv och efter 40 minuter har riset och linserna hunnit gosa till sig :).
Till linserna passar det bra med en sallad gjord på tomat, rödlök, gurka och persilja. Hacka alla grönsaker och blanda ihop.
Sallad
1 tomat
1/2 gurka
1/2 dl persilja
1 liten rödlök
olivolja
salt
citron
Servera även med lite matyoghurt, jordnötter och rostad lök så blir det ritkigt gott :).

Linsgryta

Linsgryta
4 portioner
2 dl gröna linser
1/2 dl ris
1 liter vatten
salt
1 msk olivolja
Rensa linserna och skölj dem under rinnande kallt vatten. Gör även det med riset. Koka linserna och riset i vatten, med salt, i ca 40 minuter på mellanvärme med locket på. Sila sedan bort vätskan som är över och blanda i olivoljan. Det sköter sig i princip själv och efter 40 minuter har riset och linserna hunnit gosa till sig :).
Till linserna passar det bra med en sallad gjord på tomat, rödlök, gurka och persilja. Hacka alla grönsaker och blanda ihop.
Sallad
1 tomat
1/2 gurka
1/2 dl persilja
1 liten rödlök
olivolja
salt
citron
Servera även med lite matyoghurt, jordnötter och rostad lök så blir det ritkigt gott :).

Linsgryta

Kommentarer
Trackback