Kumminkakor

Här kommer en variant på tekakor, men med havre och kummin...en mycket spännande mix ;)



Kumminkakor ca 13-15 st
5 dl laktosfri filmjölk
50 g jäst
3 dl havregryn
2 msk olivolja
1 msk råsocker
1 tsk flingsalt
1 ägg
8 dl vetemjöl
2 tsk hel kummin

Ljumma filmjölken till 37 grader och blanda 4 dl med havregrynen. Rör ut jästen med resten av filmjölken. Blanda med havregryns smeten efter några minuter, lägg även i salt, socker, kummin och det mesta av mjölet. Blanda och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa i 40 minuter.
Forma 13-15 jämnstora kakor, lägg på en plåt och platta till lite. Nagga dem med en gaffel och låt det jäsa i 30 minuter till. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda sedan i ugnen på 250 grader mellan 12-15 minuter. Låt dem sedan svalna på eyy galler.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0