Auberginer, persilja och ostmånar

I den här rätten ingår en härlig grönsaksblandning med fetaost och persilja som sedan omringas av ostmånar gjorda av scones deg.

Precis som många andra rätter så blir det väldigt spännande när bröd möter gryta. Här tillagas ostmånarna som sista moment tillsammans med grytan i ugnen vilket gör att de drar åt sig den goda såsen. Ät den gärna varm så att osten smälter i munnen.

Prova :)!



Auberginegryta med Ostmånar

Ingredienser
2 auberginer
1 dl skivad purjolök
1 gul lök
ca 6 msk olivolja
1-1 1/2 dl vatten
1 msk ajvar relish mild
1 gul paprika
1 knippe hackad persilja
ca 1 dl tärnad fetaost (fårost)
salt
kryddpeppar
paprika
pepparmix

Skölj auberginerna och skär dem i stora tärningar. Torr stek i en stekpanna på hög värme i början samtidigt som du rör om. Sänk sedan värmen när auberginerna har gått färg och tillsätt olivoljan. Tillsätt de andra grönsakerna och krydda. Rör om och låt fräsa lite. Till sist häller du i vattnet och sänker lite ytterliggare. Sätt på locket och låt det puttra i ca 15-20 minuter. Häll grönsaksblandningen i en ugnssäker form, gärna rund. Som sista moment blandar du i fetaosten och strör över lite persilja.

Scones Ost Månar
3 dl vatemjöl special
1/2 dl rapsolja (kallpressad)
100g riven vällagrad cheddarost
1/2 msk hackad basilika
1 ägg välvispat
1 1/2 dl oatly
salt

Sikta ner mjöl i en skål och blanda i salt, olja, basilika och ost. Blanda ägget tillsammans med oatlyn och mixa det med mjölbladningen. Knåda degen lite lätt och kavla ut så pass mycket så att du kan göra ca 1 cm tjocka halvmånar med en kakform.  Lägg kakorna längs kanten i den runda formen ovanpå auberginbrytan och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter på 200 grader. Titta så att det har fått färg. Servera på en gång medan scones är frasiga och goda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0