Spenatrulle med fetaost topping

Här kommer ett önskat recept på "Spenatrulle med Fetaosttopping". Toppingen går självklart att byta ut mot det man är sugen på :)



Deg
1 1/2 dl vatten
1 dl laktosfri matgrädde
50 g laktosfritt smör
1 1/2 dl vetemjöl
3 ägg

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, smör och grädde. Tillsätt mjölet under ordentlig omrörning och rör smeten tills den släppet botten av kastrullen. Låt sedan svalna.
Tillsätt äggen, ett i taget och så rör du om samtidigt.  Bred ut smeten i en djup plåt klädd med bakplåtspapper och låt den gräddas i ca 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper och låt den kallna.


Fyllning
200 g fryst bladspenat
olivolja
150 g cheddar ost
salt
1 krm mald kryddpeppar
1 klyfta pressad vitlök ( valfritt)

Fetaoströra
100 g Fetaost (fårost)
1 dl laktosfri matyoghurt
1 msk pressad citron
paprika pulver
Mixa ingredienserna till en härlig röra

Fräs spenaten i olivolja. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar. Lägg på spenaten på botten och riv sedan cheddarosten över. Rulla ihop och låt den vila.
Vi toppade med en fetaoströra men du kan använda precis det du vill ha :). Vi gjorde även rödbetor till. Kombinationen fetaost och rödbetor är en favorit hos oss.

Det här receptet har vi gjort med laktosfria produkter. Ett tips är att lära känna vilka ostar du kan äta. Med tiden har vi lärt oss att den lagrade cheddarosten fungerar fint för oss.






Kommentarer
Postat av: Emma

Tack för att du skrev ut receptet! Det här ska provas :)

2010-05-20 @ 10:12:00
URL: http://bakut.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0