Sojafärsfyllda Auberginer

Till middag blev det idag små söta sojafärsfyllda auberginer. Till det gjorde vi en god yoghurtdipp och en fräsch sallad. det blir extra kul när var och en får en egen båt. Lite festligare men oj så gott :)



Sojafärsfyllda Auberginer

Ingredienser
2 auberginer
2 citroner

salt
spiskummin
paprikapulver
olivolja
laktosfri matlagningsyoghurt

100-150 g sojafärs
50 g mandelflarn
2 1/2 dl vatten
2 dl couscous
2 msk mynta hackad
salt
1 tsk kryddpeppar
1 tsk röd paprika
1 krm pepparmix

Skölj auberginer och citroner. Skär ett snitt i auberginerna och lägg dem i en ugnssäker form. Rosta i ugnen på 180 grader i ca 30-40 minuter. Låt även citronerna rostas. Fräs sojafärsen i olivolja och krydda med salt, peppar, paprika, mynta och pepparmix. Här får man smaka av och använda så mycket salt och kryddor man vill.

Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i couscousen, stäng sedan av värmen. Blanda i lite olivolja och lite mynta och lägg på locket. Låt de stå i 5-10 minuter så att det lagas.
När couscousen är klar, blandar du den med sojafärsen. Rosta mandelflarnen och lägg det åt sidan så länge.
Dela auberginerna på längden och gröp ut lite av innehållet. Spara det i en skål, det ska användas lite senare ;).
Lägg din aubergin båt på ett serveringsfat och fyll på med coucous ochsojafärsblandningen. Dekorera med mandel på topen.
Auberginens innehåll blandar du sedan med salt, spiskummin och paprikapulver. Klicka i den laktosfria yoghurten och även det rostade citronfruktköttet och kör med stavmixern några gånger.


Tillsammans blir det riktigt fräscht och gott :)




Kommentarer
Postat av: Mik

mums mums!

2010-05-14 @ 14:26:35
URL: http://mymica.blogg.se/iheartgreen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0