Glaserade morotscupcakes

Den här dagen var ju inte alls lika fin som igår. Men det väger vi upp med lite mys och bakning hemma :). Idag så gjorde vi en muffin variant av den kända carrotcaken med frosting. De blev riktigt goda och smälter nästan i munnen.



Glaserade Morotscupcakes

Ingredienser
ca 16 muffins

50 g laktosfritt smör
1/3 dl råsocker
2 ägg, lätt vispade
2 dl fint rivna morötter
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 1/2 oatly havremjölk
valnötter

Frosting
50 g laktosfritt smör
3/4 dl siktat florsocker
2 msk apelsinjuice
rivet skal från apelsinen

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och socker tills det blir luftigt och poröst. Rör ner ett ägg i taget och tillsätt sedan morötterna. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanel i en skål och sikta i det i smeten under försiktig omrörning. Tillsätt på slutet mjölken, lite i taget och även det under omrörning.
Smula sönder lite valnötter i botten på varje pappers muffinsform och lägg de i en muffins plåt. Fyll formarna med önskad mängd smet.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Beroende på ugn så kan det vara lite olika. När muffinsen är klara tar du ut dem och låter de svalna.
Under tiden de gräddas rör du ihop smör, som gärna ska vara rumsvarmt, och florsocker. Riv i apelsinskalen och häll i aåelsinjuicen. Vispa lite tills det får en härlig frosting konsistens.

Frosta varje muffins och riv lite extra apelsinskal på toppen.

Hoppas det smakar :)

Trevlig Söndag på er!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0