Söndags Lunch

Hej,
När vi lagar mat använder vi mycket från det vegetariska köket. Det ger en härligt variation i maträtterna samtidigt som vi får i oss massa nyttigt från växtriket. Det gillar vi starkt.
Vi använder mycket baljväxter eftersom det är proteinrikt. Linssoppan är ett exempel på en rätt som kan bidra med dagsproteinet och även andra näringsämnen.

Här kommer lite smått och gott om linser :)
De röda linserna behöver man inte blötlägga och koktiden är ganska kort. En soppa behöver ca 25 min för att tillagas.
Vi använder linser i soppa, i sallad och i gryträtter.

Idag är det ju söndag och vädret ute är molnigt och trist. Det betyder att vi myser inomhus istället :)
Till lunch gör vi därför något riktigt gott och nyttigt, Röd Linssoppa.
Det är definitivt en frestande favorit i vår familj :).
För att vi ska mysa till det lite extra bakar vi Foccacia bröd inspirerat från Tasteline.

Linssoppa 4 portioner
1 lit vatten
0,5 dl rundris
1 tsk havssalt
1 stor finhackad lök
1 msk olivolja
2 dl röda linser
2 tsk paprikapulver
cayennepeppar

Så här gör man :)
Gå igenom linserna så att det inte finns något grus med och skölj sedan väl. Gör samma sak med rundriset.
Fräs löken i olivolja. Tillsätt sedan riset, linserna och vatten och låt koka upp. Krydda med salt och paprikapulver.
Låt det koka på mellanvärme med locket på i ca 25 minuter.

Inte så krångligt att tillaga men resultatet blir verkligen toppen :). Vi använder rundris för att det binder sig med linserna och tillsammans blir det väldigt krämigt. Grötris fungerar också.


Foccacia
4 bröd

50 g färsk jäst
6 dl ljummet vatten
1 dl god olivolja
4 msk råsocker
1 msk flingsalt
15 dl vetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och till utbakning

Här är våran mys lunch som innehåller massa nyttigheter med även massa gott...en perfekt kombination alltså :).




Idag kryddade vi Foccacian med olivolja och havssalt

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken lyxig lunch :) blir till att testa någon dag !

2010-03-28 @ 19:21:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0