Recept på mini pizzorna
Så för mini pizzorna så är det först pitabröd degen som gäller som grunddeg.
25g jäst
5 dl vatten 37 grader
1/2 dl råsocker
1 tsk salt
1 msk hela linfrön
ca 1 kg vetemjöl
Smula sönder jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och linfrön. Låt det blandas väl.
Linfrön innehåller nyttiga fetter och när de får stå lite och mjukas upp, kommer dessa fram fram.
Tillsätt till sist mjölet och knåda degen väl. Låt den arbetas i ca 10-12 minuter. Degen ska sedan vila i ungefär 1 timme.
Fyllning
500 g champinjoner, skivade
1/2 msk spiskummin
1 msk mynta
1 tsk salt
1 tsk stark paprika puré
1/2 dl olivolja
Fräs champinjonerna i oljan och blanda paprika purén, mynta, salt och spiskummin. Ta bort kastrullen och låt det svalna.
Kavla ut din deg och forma små runda pizzor. Fördela fyllningen med champinjonerna.
Lägg pizzorna på en plåt och grädda i ugnen på 250-275 grader i ungefär 8-10 minuter.
Kommentarer
Trackback