Kyckling curry
En riktigt god kyckling curry med massa spännande kryddor.
Ingredienser
1/2 kg kyckling, bröstfile eller de delarna du gillar
2 vitlöksklyftor
2 dl laktosfri matyoghurt
3 tomater
1 bit färsk ingefära
1 gul lök
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk chilipulver
2 kryddnejlikor
3 msk olivolja
1 bit kanelstång
2 kardemummakapslar
flingsalt
1 knippe persilja
Skala och hacka lök och vitlök. Blanda vitlöken med matyoghurten och låt de tillsammans med kycklingen marienras i ungefär en timme. Blanda gurkmeja, spiskummin, koriander och chilipulver i en liten skål. Värm olivoljan lite och fräs kanelstång, kryddnejlikor och kardemummakapslarna under omrörning. Hacka lök och ingefära och fräs även det. Lägg i kycklingen och låt de fräsa tillsammans, vänd på kycklingen under tiden. Hacka tomaterna och rör ned dem, kryddorna och saltet. Låt det puttra i ca 25 minuter. Klipp över persiljan.
Servera sedan med rött råris.
Knepet här är att fräsa kryddorna i olivolja så alla de goda smakerna kommer fram och sedan att fräsa kycklingen innan den får puttra färdigt. Spiskummin och kanel är definitivt ett tips. Det är en riktig favorit här hemma :)
Ingredienser
1/2 kg kyckling, bröstfile eller de delarna du gillar
2 vitlöksklyftor
2 dl laktosfri matyoghurt
3 tomater
1 bit färsk ingefära
1 gul lök
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk chilipulver
2 kryddnejlikor
3 msk olivolja
1 bit kanelstång
2 kardemummakapslar
flingsalt
1 knippe persilja
Skala och hacka lök och vitlök. Blanda vitlöken med matyoghurten och låt de tillsammans med kycklingen marienras i ungefär en timme. Blanda gurkmeja, spiskummin, koriander och chilipulver i en liten skål. Värm olivoljan lite och fräs kanelstång, kryddnejlikor och kardemummakapslarna under omrörning. Hacka lök och ingefära och fräs även det. Lägg i kycklingen och låt de fräsa tillsammans, vänd på kycklingen under tiden. Hacka tomaterna och rör ned dem, kryddorna och saltet. Låt det puttra i ca 25 minuter. Klipp över persiljan.
Servera sedan med rött råris.
Knepet här är att fräsa kryddorna i olivolja så alla de goda smakerna kommer fram och sedan att fräsa kycklingen innan den får puttra färdigt. Spiskummin och kanel är definitivt ett tips. Det är en riktig favorit här hemma :)
Kommentarer
Trackback