Grillade grönsaker, fetaost och inbakad paj

Här kommern en favorit som vi gjort förrut. 
Den här inbakade pajen är lite annorlunda på så sätt att själva "pajdegen" består av bröd.
När den här kommer rykande färsk ut från ugnen med smält ost och grillade grönsaker så är det inte mycket annat som får uppmärksamhet.
Nu har vi gjort en vegetarisk variant, men det går ju lika bra att köra en kyckling, chevre mix eller kanske kyckling, halloumi och grillade grönsaker.

Precis som med andra pajer så kan man ta det man har.



Deg
1/2 jäst
1 tsk salt
2 tsk socker
1 msk olivolja
4 dl vatten
1/2 msk mald linfrö
6 dl vetemjöl

Rör ut jästen i vattnet, tillsätt salt, socker och olja. Blanda i linfröna och till sist vetemjöl. Knåda ihop till en smidig deg och låt vila i ungefär 50 minuter.

Under tiden degen jäser blandar du ihop den goda fyllningen :).

Medelhavskryddor och fetaost...mm, kan ju aldrig bli fel!

Fyllning
2 st squash
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 rödlök
3 tomater
Fetaost ( vi använde fårost)
salt
pepparmix
2 msk vatten

Skölj och skiva squashen, purjolök och rödlöken. Tärna även paprikan. Fräs squash, rödlök och purjolök i olivolja och krydda med salt, basilika, oregano och pepparmix.

Värm ugnen till 225 grader.

Rör om och tillsätt på slutet 2 msk vatten samtidigt som du sänker värmen. Blanda i den hackade paprikan och fräs ytterliggare några minuter.

Kavla ut den färdigjästa degen på ett mjölat bakbord och lägg den i en mjölad bakform så att kanterna hänger ut. Lägg på fyllningen, hacka tomaten och lägg över och riv osten och strö över. Vik över kanterna och stäng igen ditt knyte.

Grädda i ugnen i ungeför 25 minuter. När den är klar serverar tårtbitar med till exempel tomat och mozzarella sallad och grilladade kycklingbitar.
Så himla gott :)

Ha en toppendag!




Fyll formen med de härliga grönsakerna och sen fetaosten som du blandar i.



Efter gräddning i ugnen...redo att serveras


Färska örter höjer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0