Provencalska kalkonbullar

Så här inför sommar picknicken, storbjudningen eller studentkalaset passar det perfekt med lite smått och gott att bjuda på. De här bullarna är lika smidiga att ha med sig som goda och söta för ögat att bjuda på.



Provencalska kalkonbullar

Grunddeg

25g jäst
5 dl vatten 37 grader
1/2 dl råsocker
1 tsk salt
1 msk hela linfrön
ca 1 kg vetemjöl

Smula sönder jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och linfrön. Låt det blandas väl.
Linfrön innehåller nyttiga fetter och när de får stå lite och mjukas upp, kommer dessa fram fram.
Tillsätt till sist mjölet och knåda degen väl. Låt den arbetas i ca 10-12 minuter. Degen ska sedan vila i ungefär 1 timme.

Kalkonfyllning

200 g kalkon pålägg  (välj det du vill ha, t.ex. rökt eller kokt) vi änvände rökt
1 ägg
100-200 g fetaost (fårost)
flingsalt
provencalska kryddor herbs de provence
ca 1-2 msk olivolja

Efter en timme delar du degen i 3 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka. Pensla med olivolja.
Bädda med kalkonskivor över en del i taget. Smula fetaosten och blanda den med lite olivolja och provensal kryddan. Bre på över hela och rulla ihop degen. Skär jämna stora bullbitar, och lägg de i pappersformar på en plåt. Sätt ugnen på 250 grader.
Låt de jäsa i ca 20 minuter till. Pensla med ägg och strö på flingssalt. Grädda kalkonbullarna i ungefär 10-12 minuter eller tills det fått lite färg.





Kommentarer
Postat av: KarinW

Oj här fanns det mycket gott! Jag tittar snart in igen!

2010-05-09 @ 18:45:32
URL: http://chiliconkarin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0