Pitakorgar med grillade grönsaker och fetaost

Åh vilken helg! Den har bestått av massa mys utomhus i solen med både släkt och vänner. Nu börjar man äntligen förstå att vi är påväg mot sommaren :)
Här kommer lite tips på en både smidig picknickmat men även supergod rätt till buffén. Perfekt om man ska bjuda på studentbuffe nu snart ;)

Pitakorgar med grillade grönsaker och fetaost.
De här små sötingarna består till grunden av samma deg som vi använder när vi bakar pitabröd.



Pitakorgar med grillade grönsaker och fetaost




Pitabröd
25 g jäst
5 dl vatten 37 grader
1 msk råsocker
1 tsk salt
1 msk hela linfrön
1/2 dl olivolja
ca 900g -1 kg vetemjöl

Smula sönder jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt olivolja, salt ,socker och linfrön och låt det blandas väl. Linfrön innehåller bra fetter så när det mjukas upp så släpper den ifrån sig sina nyttigheter ;)
Tillsätt till sist mjölet och låt det arbetas i ungefär 10-12 minuter till smidig och fin deg.
Låt den jäsa i ca en timme.

Fyllningen
Grillade grönsaker
olivolja
Fetaost
salt
kryddpeppar
paprikapulver
flingsalt

Förbered och skiva de grönsakerna du vill ha som fyllning. Krydda och marinera med olivolja. Grilla dem sedan i ugnen tills de får en härlig yta.
Vi använde lök, paprika, aubergine och tomat. Tillsätt sedan fetaosent till grönsakerna och blanda.
Nu har du din fyllning till korgarna.

När degen har jäst delar du den i små bitar och kavlar ut varje bit till en liten rund cirkel. Forma sedan små korgar och lägg dem först i papperformar för muffins som du sedan lägger i en muffinsplåt.
Fyll dina korgar med önskad mängd grönsaker och strö lite flingsalt på toppen. Grädda i ugnen på 250 grader tills de fått lite gyllenbrun färg.

Det här måste ni testa. Pitakorgarna är riktigt goda men framför allt så söta för ögat :)

Hoppas ni får en toppenstart på veckan!


Kommentarer
Postat av: Boel

Ser jättegott och fräscht ut!

2010-06-06 @ 22:42:12
URL: http://battremedbacon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0