Sweet potatoes i smakrik gryta med kummin

Igår så gjorde vi en mycket god gryta. Så fort man använder en krydda som kummin, blir det genast lite krut i den. Inte starkt, men den får en riktig kick :). Absolut värt att testa.



Ingredienser 4 portioner

4 dl kokta kidneybönor
1 liten sötpotatis
1 palsternacka
1 grön paprika
1 gul lök
2 msk olivolja
2 dl grönsaksbuljong
1 tsk paprika pulver
2 tsk hel kummin
salt

Hacka lök, palsternacka, grön paprika och potatis. Fräs löken i olivolja, tillsätt buljongen och kryddorna och låt det sedan puttra i ca 10 minuter på medel värme. Fräs paprikan separat och lägg sedan i den och bönorna i grytan. Hacka tomaterna och lägg även i dem i grytan. Klipp över persilja och servera med nybakat bröd.
Här använde vi valnötsbaguetter...hett tips :)

Grunden är väldigt enkel men man kan varieras på så många sätt. Den här gången blev det både vegetariskt och laktosfritt. Rotfrukter är väldigt tacksamma, lätta att jobba med men ändå så otroligt goda.

Hoppas ni gillar det!




Sweet potatoes i smakrik gryta med kummin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0